Politica 7 Iulie 2007 23:30
Blocajul din Comisia de Cod Electoral este expresia unor diferende in interiorul PSD pe marginea proiectului de lege privind alegerea Camerei Deputatilor si Senatului. Pedistii acuza mana lunga a lui Viorel Hrebenciuc.
Desi proiectul negociat cu Pro Democratia era unul din putinele asupra carora PSD, PNL si PD s-au pus de acord, dezbaterile din comisie au ajuns rapid in impas, din cauza pozitiilor divergente ale social-democratilor. Victor Ponta a declarat ca a primit un mandat oficial din partea Comitetului Executiv National, intarit prin discutiile cu Mircea Geoana si Titus Corlatean, pentru a sustine introducerea votului mixt, ca solutie cu sanse reale de a fi acceptata de toata lumea. "Este o pozitie arhioficiala", a spus Ponta. Cat despre deputatul Eugen Nicolicea, care a sustinut in fata comisiei introducerea votului uninominal pur, Ponta a spus ca a actionat fara acordul conducerii. Mai mult, atitudinea sa va fi pusa in discutia Biroului Permanent al PSD de luni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.