Politica 7 Iulie 2007 11:16
Parlamentarii au plecat in vacanta, o vacanta binemeritata dupa o sesiune de lucru grea. Au votat legi peste legi. Unele dintre ele au lasat, insa, in urma doar hohote de ras.

Sa poarte sau nu caii scutece? Aceasta-i intrebarea care i-a framantat saptamani la rand pe senatori. In cele din urma, ei au votat o lege prin care animalele de tractiune trebuie sa poarte un saculet, pentru a nu mai face mizerie pe sosele. Senatorii au argumentat ca nu este vorba numai de o argumentatie olfactiva, ci si de faptul ca excrementele de animale distrug asfaltul si maresc riscul de accident. Asa ca s-a decis: proprietarii de oi, capre, vaci ori curata drumul in urma animalelor, ori le pun scutece. Daca nu fac nici una, nici alta, scot bani din buzunar.

Parlamentarii au initiat si o lege de protectie a necuvantatoarelor. Astfel, cainii nu mai trebuie tinuti in lant, gainile nu se vor mai inghesui in cotete mici, iar caii nu mai trebuie batuti. Ideea nu-i rea, iar textul legii se indreapta si spre unele grupuri de animale nevertebrate, in special insecte, crustacee si moluste.

O alta idee venita de pe coridoarele parlamentului si care a uimit pe toata lumea apartine deputatului PRM, Lia Olguta Vasilescu. Presedinte al Comisiei de invatamant a Camerei Deputatilor, ea a gasit solutia pentru calmarea spiritelor in scoli: introducerea violentei moderate. In opinia deputatului, o palma data copiilor recalcitranti sau obraznici ar fi solutia ideala si ar preveni agresiunile elevilor asupra profesorilor.

Nici liderul PC Dan Voiculescu nu se lasa mai prejos. El a propus in sesiunea parlamentara ce s-a incheia, retragerea cetateniei romane pentru maghiarii care nu vorbesc romana. Daca in doi ani nu isi perfectioneaza vorbirea, Voiculescu ii invita pe maghiari sa ia trenul de Budapesta.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.