Politica 6 Iulie 2007 00:18
Fiecare dintre cei 785 de europarlamentari va primi raportul intocmit de Partidul Initiativa Nationala legat de demersurile UDMR privind Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Raportul PIN vine pe post de contraargument la raportul initial intocmit de UDMR in acest sens. PIN a argumentat demersul sau prin dorinta de a "bloca" demersurile a trei reprezentanti UDMR, Konya Hamar Sandor, Szabo Karoly si Kelemen Attila, care vor reinfiintarea Universitatii "Babes - Bolyai" cu predare in limba maghiara.

"In ceea ce priveste modelul de invatamant multietnic promovat de universitate, probabil ca acesta este chiar unic la nivel European, iar blocarea lui ar insemna o jignire adusa principiului european cu privire la diversitate, multilingvism si un continuu dialog intre valorile culturale ale natiunilor membre", a argumentat PIN intr-un comunicat de presa.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.