Politica 3 Iulie 2007 00:01
PSD, PNL si PD dau semne ca nu se mai inteleg asa de bine ca acum o saptamana in privinta viitoarei forme a Legii de alegere a Camerei si Senatului.

Pentru a trece legea care introduce votul uninominal la urmatoarele alegeri ar trebui ca 10 din cei 15 membri ai Comisiei sa voteze „pentru“, ori deputatul PSD Anghel Stanciu deja si-a anuntat „razvratirea“ fata de anumite prevederi. in fata acestei situatii, presedintele Comisiei pentru Codul Electoral, liberalul Mihai Voicu, a amenintat ca daca nici astazi nu se intruneste consensul, va cere desfiintarea acestei Comisii.

Principiile noii legi electorale

Voicu ar vrea ca parlamentarii sa cada de acord intr-o prima faza asupra unor principii de baza in privinta legii privind alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului. Acestea se refera la tipul de scrutin, sistemul electoral pentru alegerea celor doua Camere, stabilirea numarului de mandate si repartizarea acestora, reprezentarea minoritatilor in Parlament, categorii de liste electorale, documentele necesare pentru exercitarea dreptului la vot si durata campaniei electorale. Astazi, Comisia se reuneste pentru a decide asupra acestor principii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.