Politica 3 Iulie 2007 23:51
Lucrarile Comisiei pentru Codul electoral au debutat cu stingul. Pesedistul Anghel Stanciu a anuntat ca se opune proiectului, ceea ce ar putea bloca dezbaterile.
Senatorii si deputatii din comisia pentru elaborarea legislatiei electorale nu au putut discuta ieri principiile de baza ale legii alegerilor parlamentare in baza votului uninominal. Blocajul a survenit dupa ce deputatul PSD Anghel Stanciu, membru in comisie, a precizat fara echivoc ca se opune discutarii proiectului Pro Democratia care este sustinut de principalele formatiuni din Parlament: PSD, PNL si PD. „Votez dupa propria mea constiinta si nu dupa cum imi dicteaza partidul“, a declarat Stanciu, care solicita sa fie discutate toate propunerile legislative inregistrate in Parlament (circa 20). Deputatul PSD a cerut sa fie audiati toti initiatorii si a mentionat ca va sustine proiectul depus de el care are la baza votul preferential pe lista.

Contrat de liberalul Dan Motreanu, pe motiv ca nu respecta protocolul politic incheiat pe tema votului uninominal de PNL, PD si PSD, Stanciu a replicat spunind ca „votul fiecarui deputat sau senator nu este imperativ, pentru ca atunci am fi, asa cum zice Basescu, o masa de manevra“. A mai urmat o interventie „pe linga subiect“ a deputatei PSD Minodora Clivetti care a cerut sa fie luat in calcul proiectul ei care prevede ca 50% dintre mandatele de parlamentar sa fie alocate femeilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.