Politica 2 Iulie 2007 00:07
Premierul Calin Popescu Tariceanu incearca sa deschida o portita pentru unele posibile negocieri cu PD, sustinand ca partenerul de dialog convenabil ar fi Vasile Blaga, nicidecum Emil Boc.

Delegatia permanenta a PNL, care si-a desfasurat lucrarile la sfarsitul acestei saptamani la Brasov, a tinut sa acorde votul de incredere Guvernului liberal, in contextul criticilor aduse de unii lideri ai partidului ministrilor Justitiei, Educatiei Nationale si Externelor. Senatorul PNL Puiu Hasotti ii cataloga zilele trecute pe unii membrii ai Executivului drept papagali, lasand sa se inteleaga ca acestia ar trebui inlocuiti. Votul de sustinere a Guvernului a fost solicitat chiar de primul ministru, Calin Popescu Tariceanu, pentru a se asigura ca are in continuare sprijinul conducerii partidului pentru actualul Guvern.

Tariceanu a anuntat ca Guvernul va ramane in functie "atata timp cat isi va putea onora promisiunile din programul de guvernare". "In momentul in care se va pune problema unui compromis, PNL va trece in opozitie", a precizat Tariceanu. Pentru a intari cele spune, premierul a precizat: "Va dau un simplu exemplu. Daca ni se cere sa renuntam la cota unica sau daca Parlamentul ar hotari acest lucru printr-un vot, va spun clar ca Guvernul demisioneaza".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.