Vicepresedintele PD, Ioan Oltean a declarat ieri, pentru 'Cronica Romana', ca motiunile nu vor fi insusite de actualul Guvern.
PD a avut propriul proiect privind majorarea pensiilor, care s-a derulat guvernamental, pe vremea cand se afla la putere. Este insa regretabil ca, la vremea respectiva, Guvernul n-a acceptat niciodata sa modifice legea si sa produca o majorare de pensiei. PD a propus, prin proiectul sau, ca pensiile sa fie dublate pana la finalul mandatului de patru ani. In opinia sa, este imbucurator faptul ca astazi toate partidele politice au 'achiesat cu multa responsabilitate la aceasta decizie de anvergura de a mari substantial pensiile si cred ca acesta este lucrul cel mai important'.

Din punctul sau de vedere, orice fel de masura care imbunatateste standardul de viata al unui segment social, fie ca e vorba despre pensionari, fie ca e vorba de mamele care au copii sau alte grupuri, poate fi calificat ca o dorinta de acaparare, de a castiga un capital politic in directia respectiva. Este clar ca pensionarii reprezinta un segment extrem de important. Lasand la o parte capitalul politic, este important ca aceasta masura a fost luata. 'Niciodata din 1990, cat a fost si PSD si CDR la guvernare, nimeni nu a luat o asemenea decizie politica. Legea este o decizie politica si este foarte bine ca ea s-a produs acum. Faptul ca s-au majorat pensiile este mai mult decat imbucurator, dar nu vreau sa atribui aceasta initiativa si reusita ei in exclusivitate elementului politic, ci dorintei de a satisface un segment atat de nefericit cum este cel al pensionarilor, a subliniat vicele PD. El a aratat ca, pentru trecerea acestui proiect, s-au asociat 'trei forte majore PNL, PSD si PD'. Oltean a recunoscut ca democratii sunt izolati pe scena politica in prezent pentru 'ca suntem un partid de opozitie si n-am acceptat sa facem compromisuri'. De aceea, toate partidele au dorinta de a izola PD si pe considerentul ca din el provine presedintele Romaniei si ca PD sta bine in sondaje. 'Am anuntat ca vom vota orice motiune care duce la caderea guvernului sau la imbunatatirea activitatii guvernului. Astazi noi am votat motiunea si-n camera si-n Senat', a concluzionat Ioan Oltean.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.