Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, s-a referit, in scurtul bilant de activitate pe sesiunea legislativa care s-a incheiat ieri, la implicarea senatorilor in adoptarea unor proiecte in domeniul luptei impotriva coruptiei, activitatea de control asupra Guvernului prin adresarea de intrebari si interpelari, dar si la practica unor senatori de a absenta in mod regulat.
Nicolae Vacaroiu a vorbit despre 'frontul comun' facut de Senat cu ceilalti factori de decizie in adoptarea Legii de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate, precum si numirea Consiliului National de Integritate. Presedintele Senatului a tinut sa puncteze ca in Raportul Comisiei Europene prezentat miercuri a fost laudata activitatea acestei camere in adoptarea proiectului. Vacaroiu si-a exprimat, totodata, regretul pentru faptul ca activitatea comisiilor permanente, 'laboratoarele' Parlamentului, nu este suficient mediatizata.

Conform lui Nicolae Vacaroiu, in aceasta sesiune parlamentara s-au dezbatut trei motiuni simple si una de cenzura si s-au adresat 680 de intrebari si interpelari Guvernului, dintre care doar 31 au ramas fara raspuns. La capitolul puncte negative, presedintele Senatului a mentionat absentele repetate ale unor colegi, in timp ce a dorit sa le multumeasca acelor senatori care au asigurat in mod constant prezenta. El a subliniat insa ca, in pofida parerii generale, senatorii nu 'se lafaie' in vacante parlamentare lungi, deoarece, din cauza continuarii lucrarilor in comisii si in teritoriu, vacanta propriu-zisa pe perioada verii este, de fapt, de doua-trei saptamani.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.