Proiectul de lege privind votul uninominal a intrat in procedura parlamentara de urgenta, fiind depus ieri la Senat
Proiectul este rezultatul a trei luni de negocieri intre Asociatia Pro Democratia si reprezentanti ai PNL, PD si PSD. Desi 114 parlamentari au semnat ca initiatori varianta la care s-a ajuns dupa negocieri, Cristian Parvulescu (APD) inca are temeri privind succesul acestei initiative. In varianta cea mai optimista, Comisia parlamentara pentru Codul Electoral ar putea elabora un raport in cursul verii astfel incat procedura legislativa la Senat sa se incheie pana in septembrie.

Desi negociatorii din partea partidelor-Valentin Iliescu (PD), Victor Ponta (PSD) si Mihai Voicu (PNL)- s-au dovedit entuziasti fata de pasul facut ieri, Parvulescu se teme ca in Comisie se va incerca tergiversarea discutiilor programate sa aiba loc saptamana viitoare. "S-ar putea ca unii parlamentari ai comisiei sa se imbolnaveasca foarte grav. Sunt multi care ar dori sa blocheze acest proces", a declarat Parvulescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.