Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, sustine ca va initia o astfel de discutie in interiorul partidului. Propunerea e respinsa de majoritatea partidelor.
Pragul electoral ar putea fi coborit de la 5%, cit este in prezent, la 2%, o data cu introducerea votului uninominal, a declarat ieri, pentru NewsIn, secretarul general al PNL, Dan Motreanu. Acesta ne-a precizat ca va propune PNL sa ia in discutie aceasta teza.

Declaratia lui Motreanu a surprins majoritatea reprezentantilor partidelor politice. Chiar si pe colegii de partid. Acestia au gasit imediat explicatii, declarind ca Motreanu se referea, de fapt, la altceva. „Declaratia domnului Motreanu nu se refera la coborirea pragului electoral pentru un partid la 2%, ci la faptul ca un partid ar putea intra in Parlament daca reprezentantii sai cistiga in cel putin sase colegii uninominale“, a declarat presedintele Comisiei pentru elaborarea legislatiei electorale, liberalul Mihai Voicu. Totusi, acesta a respins ieri posibilitatea coboririi pragului electoral.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.