Partidul Social Democrat solicita Curtii de Conturi sa isi intre in atributii si sa sanctioneze "plimbarea" presedintelui Traian Basescu la Neptun, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, deputatul PSD Dan Mihalache.
El a afirmat ca inspectorii Curtii de Conturi ar trebui sa analizeze "oportunitatea plimbarii sefului statului, impreuna cu un grup de prieteni", pana la Neptun. "Daca vroia sa aiba o discutie pentru reflectia sa personala, cu acel autointitulat grup de intelectuali, ar fi trebuit sa-i duca cu masina sa personala", a spus Mihalache. Deputatul social-democrat afirma ca ar fi vorba de "un mod nepermis de cheltuire a banului public". El a mai spus ca este nevoie de o modificare a Constitutiei, insa una care sa duca la consolidarea democratiei si nu la "instituirea unui autoritarism" si, in aceasta perspectiva, PSD propune o dezbatere publica ampla, care sa-i reuneasca pe toti factorii implicati in acest proces. "Nu suntem in acea epoca in care Traian Basescu sa rescrie, impreuna cu un grup de prieteni, legea fundamentala", a subliniat Mihalache. Conform unor informatii aparute in "Jurrnalul National", presedintele Traian Basescu ar fi avut, in urma cu doua saptamani, o intrevedere cu mai multi intelectuali, printre care Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismaneanu, Andrei Plesu, H.-R. Patapievici, Traian Ungureanu, la vila de protocol de la Neptun. Intalnirea a fost confirmata, intr-un tarziu, de purtatorul de cuvant al Presedintiei, iar, dintre participanti, de Andrei Plesu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.