Prioritatea zero a Partidului Social Democrat (PSD) este cresterea pensiilor, deoarece este o asteptare sociala si nu este o actiune de atragere de capital politic, a declarat la Slobozia, secretarul general al social-democratilor, Titus Corlatean.
"Adoptarea motiunilor simple depuse de PSD este o conditie absolut necesara pentru o buna continuare a unei activitati politice. Adoptarea acestor proiecte de lege reprezinta o prioritate pentru noi. Prioritatea zero este cresterea pensiilor. Avem speranta ca cele doua proiecte de lege vor fi adoptate saptamana viitoare", a mentionat Corlatean. Secretarul general al PSD a adaugat ca motivatia social-democratilor de a sustine cresterea pensiilor nu este obtinerea de capital politic, deoarece aceasta majorare a pensiilor reflecta o asteptare sociala, iar aceasta propunere a fost lansata cu mult timp in urma de PSD in cadrul programului "Romania sociala"."Aceste chestiuni au fost lansate cu multe luni in urma de PSD, este o obligatie si in interiorul partidului, nu are a face cu campania electorala. Pentru ca daca ar fi fost asa, am fi discutat-o cu o luna inainte de alegeri. Incercam sa facem ceea ce ar trebui sa faca orice partid in opozitie, chiar daca PSD stie sa faca mai putin opozitie.

Asta este o chestiune foarte serioasa, este o obligatie interna de partid, asumata printr-un congres, si care reflecta o asteptare sociala. Ne batem pentru treaba asta. Speram sa reusim. Nu reusim, responsabilitatea va apartine altora si o vom spune public", a precizat Titus Corlatean. Despre sursele de finantare care vor sustine acest proiect al social-democratilor, Titus Corlatean mentioneaza ca "au fost foarte multe discutii, si in Parlament, cu liberalii si cu democratii, ca partide de dreapta, care nu sunt de acord cu o astfel de masura, PD-ul chiar utilizand tot felul de tertipuri care nu-i fac cinste. Este o discutie foarte serioasa ca nu sunt bani in buget. Nu este adevarat. Exista un potential extraordinar, care nu este fructificat. Noi am propus sursele de finantare. Exista un potential de solidaritate pe care trebuie sa-l invatam si noi in societatea romaneasca".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.