Presedintele UDMR, Marko Bela, a anuntat ca in 3 iulie va demisiona din functia de ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile culturii, invatamantului si integrarii europene.

Marko Bela a spus ca isi va da demisia la aceasta data, deoarece in 30 iunie, data limita pe care si-o fixase initial, nu va fi in Bucuresti.

Presedintele UDMR si-a anuntat demisia din functia de vicepremier, dupa rezultatele referendumului din 19 mai privind demiterea presedintelui Traian Basescu. Marko Bela a promis atunci ca va renunta la functia de vicepremier in luna iunie a acestui an pentru a ramane doar presedinte al UDMR si a se ocupa exclusiv de intarirea relatiei dintre conducerea Uniunii si electoratul acestei formatiuni politice.

Pe de alta parte, Marko Bela a declarat ca proiectul de lege anuntat de liderul PC Dan Voiculescu care ii obliga pe etnicii maghiari sa invete limba romana reprezinta o idee "periculoasa si ridicola", care demonstreaza ca "unii incearca sa obtina popularitate prin demersuri ultranationaliste". "Domnul Voiculescu n-ar fi initiat un astfel de proiect de lege, daca n-ar fi in situatia disperata sa obtina un anumit procentaj si daca nu ar crede ca astfel de initiative i-ar aduce un procentaj", a spus Marko Bela. "Sa obligam toata lumea sa invete limba romana. Mai avem probleme in acest sens, dar sunt convins ca nu numai in cazul maghiarilor", a mai afirmat Marko.

Dan Voiculescu a declarat, miercuri, ca PC a depus la Camera Deputatilor un proiect de lege prin care etnicii maghiari din Romania sa fie obligati sa invete limba romana.Voiculescu a spus ca proiectul prevede un termen de doi ani in care etnicii maghiari sa invete limba romana, sub sanctiunea pierderii cetateniei romane, daca nu vor reusi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.