Prin crearea unui pol, tripleta Tariceanu-Constantinescu-Milut "combat" partidul popular pe care-l viseaza Basescu.

Fuziunea Actiunii Populare (AP) cu Partidul National Liberal este urmatorul pas dupa semnarea, marti, a protocolului privind constituirea polului de dreapta in jurul PNL, PNTCD si AP, sustin surse liberale.

Fostului presedinte Emil Constantinescu nu i se pregateste insa un post de conducere, spun aceleasi surse, ci coordonarea unei structuri civice apropiate PNL.

Structura ar putea semana cu Grupul pentru Dialog Social (GDS), platforma civica pe care Traian Basescu si-a apropiat-o, pentru ca vrea, la randul sau, crearea unui mare partid de dreapta. In opinia liberalilor, astfel s-ar contura o relatie mai buna cu societatea civila, "capturata" - in viziunea lor - de Traian Basescu.

De altfel, lasand de-o parte "greutatea" pe care ar putea sa o capete in timp un pol de dreapta, liderii PNL au urmarit sa obtina, mai degraba, prin semnarea protocolului cu PNTCD si AP, un punct in plus in batalia de imagine pe care o poarta cu presedintele Traian Basescu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.