Vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca avalansa de motiuni simple initiate de PSD si PD nu reprezinta solutii viabile pentru problemele actuale
"Nu o avalansa de motiuni rezolva problemele, ci o interpelare, o motiune cu un continut concret si eficient. Nu cred ca putem sa le tratam ca pe niste verze sau cartofi: le cumparam sau nu le cumparam, le sustinem sau nu le sustinem", a afirmat Bolcas. In acest context, el a aratat ca formatiunea pe care o reprezinta nu va face comentarii asupra acestor motiuni, pana cand nu le va cunoaste continutul exact. Vicele PRM a catalogat agitatia legata de motiuni din ultima vreme drept "o politica de anunturi publicitare, o politica de vitrina"si a pledat in numele formatiunii sale pentru "o politica concreta si responsabila in orice situatie", care sa se bazeze pe fapte si nu pe anunturi de intentie. "In ultima perioada se practica o politica de tipul anunturilor publicitare, bine ca nu matrimoniale, de genul: avem intentia sa", a mai adaugat liderul PRM. De asemenea, Bolcas a subliniat ca ritmul avalanselor de motiuni initiate PD si PSD sunt consecinte a tulburarilor provocate de Traian Basescu pe scena politica romaneasca. In opinia sa, nu cantitatea, reprezentata de un numar cat mai mare de motiuni, este importanta, ci calitatea acestora, care este legata de continutul si argumentele care le stau la baza. In alta ordine de idei, Bolcas a afirmat ca activitatea parlamentara se desfasoara in conditii de normalitate, aratand ca modalitatea de majorare a pensiiilor, "care sunt la un nivel sub limita subzistentei", a fost punctul principal pe agenda dezbaterilor din Parlament. Totusi, vicepresedintele executiv al PRM s-a declarat dezamagit de faptul ca propunerea legislativa pentru majorarea pensiilor a fost amanata o saptamana pentru votul final. "Din punctul meu de vedere, propunerea de majorare a pensiilor era absolut necesara, fiindca pensiile au ajuns la un nivel sub limita de subzistenta, nu numai la nivel european, dar si la nivel uman", a spus peremistul. Bolcas a apreciat, totusi, ca este "o perioada de efervescenta parlamentara", chiar daca parlamentarii au opinii divergente si interese contradictorii in legatura cu propunerile legislative ce trebuie adoptate. In incheiere, liderul PRM a deplans faptul ca, din acest motiv, proiecte importante, ca cel legat de cresterea pensiilor, sunt intarziate din ratiuni de procedura.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.