Liderul Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan, a anuntat ieri, in urma discutiilor pe care formatiunea pe care o conduce le-a avut cu Partidul Democrat, ca cele doua partide vor semna un protocol de colaborare in perioada imediat urmatoare, alaturi de initiativa de a se intalni de doua ori pe luna

In plan politic, ne vom intalni bilunar pentru a examina principalele problemele politice. Am hotarat, de asemenea, ca doua echipe, una din partea PD, si una din partea PLD, sa lucreze pentru a pregati un protocol de colaborare politica ti parlamentara a celor doua partide. Din cele doua echipe vor face parte Gheorghe Flutur, Valeriu Stoica, Florin Popescu, Vasile Blaga, Cezar Preda ti Radu Berceanu. Acest protocol va fi semnat imediat dupa ce va fi aprobat de forurile de conducere ale celor doua paride, ti dupa ce va fi anulat protocolul de functionare al Aliantei Dreptate si Adevar. PD nu se poate regasi, din punct de vedere juridic, in doua aliante, a explicat Stolojan. La randul sau, presedintele PD, Emil Boc, a declarat ca reluarea colaborarii politice si parlamentare dintre cele doua formatiuni este obiectivul vizat pentru viitor, in scopul consolidarii unei cat mai bune aliante. "Am hotarat sa reluam colaborarea cu Partidul Liberal Democrat, intrerupta in timpul referendumului din mai 2007. La nivel parlamentar, in fiecare luni, liderii grupurilor noastre parlamentare se vor intalni la Senat ti respectiv la Camera Deputatilor pentru a-si pune de acord punctele de vedere cu privire la proiectele de lege aflate in dezbaterea Parlamentului", a spus Boc. In opinia acestuia, parafarea colaborarii dintre PD si PLD ar putea avea loc in preajma sau dupa alegerile pentru Parlamentul European. Liderul PD a spus ca, in elaborarea protocolului, democratii se vor inspira din prevederile celui semnat cu PNL, insa vor tine cont de experienta avuta cu liberalii in cadrul Aliantei D.A.

Intrebat cu privire la o eventuala alianta preelectorala sau o fuziune intre PD si PNL, Emil Boc a afirmat ca, deocamdata, cele doua partide se afla in faza discutiilor in plan politic si parlamentar. Potrivit liderului PD, s-a decis ca, in fiecare zi de luni, liderii de grup din cele doua partide de la Camera Deputatilor si Senat sa se intalneasca pentru a-si pune de acord punctele de vedere pe legile ce vor fi dezbatute in Legislativ. PD si PLD au decis sa depuna in aceasta saptamana doua motiuni simple la Camera Deputatilor, una care are ca tema situatia din sanatate, pe care o vor depune luni, iar cealalta situatia din agricultura. Cele doua motiuni reprezinta un prim pas concret al colaborarii in plan parlamentar dintre cele doua formatiuni, a spus Theodor Stolojan.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.