Liderul Partidului Democrat, Emil Boc, a explicat ieri, dupa sedinta Biroului Permanent National al formatiunii pe care o conduce, de ce este necesara motiunea simpla pe sanatate, pe care PD o va initia impotriva ministrului Nicolaescu.

"Am decis sa depunem impreuna cu PLD o motiune simpla la Camera Deputatilor, pe o tema arzatoare. Este vorba despre domeniul sanatatii, care are un impact enorm pentru populatie, in sensul proastei gestionari", a spus Boc, cel care a adaugat ca motiunea se intituleaza "Astazi criza sanatatii are un nume propriu: Eugen Nicolaescu" si ca se intinde pe 20 de pagini. Boc a declarat ca ministrul liberal al sanatatii trebuie inlaturat din functie pentru ca a dat dovada de o incompetenta crasa prin faptul ca a angajat cheltuieli din bani publici fara sa
duca ceva la finalitate.

Democratii solicita in motiune ca, in temeiul articolului 85 din Constitutie, primul ministru, Calin Popescu Tariceanu, sa il revoce din functie pe Eugen Nicolaescu. "Motivatia acestei motiuni se fundamenteaza pe faptul ca ministrul Nicolaescu a incalcat in totalitate prevederile programului de guvernare al Aliantei D.A., a dovedit o lipsa de respect fata de legea fundamentala a Romaniei, a lipsit bolnavii de sume de bani astronomice. De aceea, solicitam primului ministru sa propuna revocarea din functie a ministrului sanatatii", a spus Boc. Liderul democrat a enumerat si celelalte puncte ale motiunii simple. "Prin aceasta motiune mai solicitam organizarea imediata de licitatii corecte si transparente pentru toate achizitiile de medicamente, de aparatura, inclusiv pentru programele nationale de diabet si cancer. In al doilea rand, cerem sa urmareasca prin intermediul institutiilor abilitate, acele persoane care incalca grav legile din sectorul sanitar.

Vrem sa garanteze respectarea programului de acordare a medicamentelor compensate, sa dispuna elaborarea de maxima urgenta a strategiei nationale, sa respecte programul de guvernare in sanatate, asa cum a fost el stabilit de Alianta D.A, si a fost aprobat de Parlament", a explicat presedintele PD. In acelasi context, Emil Boc a spus ca va fi constituita o echipa de specialisti sub coordonarea presedintelui executiv al partidului, Adriean Videanu, care se va ocupa, in cursul acestei saptamani, de redactarea formei juridice care va fi inaintata instantei de judecata in vederea desfiintarii Aliantei Dreptate si Adevar PNL-PD. Ca urmare directa a acestei actiuni, liberalul Dan Motreanu si secretarul general al PD, Vasile Blaga, au fost mandatati sa discute pe marginea gasirii unor solutii comune in ceea ce priveste cele sase locuri de parlamentari apartinand Aliantei D.A. ramase vacante. Liderul democrat Emil Boc a precizat ca a existat deja o discutie preliminara pe aceasta tema, urmand ca situatia sa fie rezolvata pana la sfarsitul acestei saptamani. Presedintele PD a anuntat inca de saptamana trecuta ca democratii vor demara procedurile judiciare de desfiintare a Aliantei DA PNL-PD. El preciza ca procedura de desfiintare a Aliantei DA se face la cererea uneia dintre parti. Potrivit liderului PD, "proba suprema" a necesitatii desfiintarii ADA este eliminarea de la guvernare a PD de catre PNL, care a incalcat astfel prevederile protocolului Aliantei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.