Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, exclude posibilitatea ca PNL si PSD sa guverneze impreuna, precizand ca formatiunile au idei total diferite, insa liberalii mizeaza pe sprijinul social-democratilor in Parlament. Potrivit lui Olteanu, colaborarea cu PSD va presupune ceea ce a presupus si pana acum.

"Suntem impreuna in Parlament si ne aflam in aceeasi sala. Nu avem nevoie de o mai buna colaborare, pentru ca avem programe politice si viziuni politice diferite. Nu putem guverna impreuna cu un partid, pentru ca avem viziuni diferite asupra sistemului de impozitare. Noi vrem cota unica, iar ei vor sa introduca din nou impozitul diferentiat care a fost pana in 2000. Nu putem sa guvernam alaturi de un partid care e impotriva retrocedarii proprietatilor", a declarat sambata, la Baia Mare, presedintele Camerei Deputatilor, citat de Mediafax.

El a spus ca in aceste conditii, PNL si PSD nu pot conduce in acelasi timp tara, dar este convins ca "atat timp cat va exista sprijin politic pe programul actualului Guvern, Executivul va merge inainte". In context, Olteanu este increzator ca proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante in perioada vacantei parlamentare va fi adoptat in cursul acestei saptamani de catre deputati. In schimb, social-democratii au anuntat ca vor vota si in Camera Deputatilor "impotriva". "Votul nostru din Senat a fost foarte clar si neechivoc. Avem aceeasi intentie si in Camera Deputatilor", a spus Geoana. Plenul Senatului a respins miercuri proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare, care a fost sustinut doar de grupurile parlamentare PNL si UDMR.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.