Presedintele va avea mai putine atributii in relatia cu romanii de pretutindeni, dupa ce senatorii au respins, ieri, cererea de reexaminare formulata de Traian Basescu.
Seful statului a ridicat o serie de obiectii la Legea privind sprijinul acordat romanilor de pretutindeni, adoptata la initiativa PSD. Presedintele a solicitat, in cererea de reexaminare, sa se "clarifice institutiile care se ocupa de relatia cu romanii de pretutindeni", pe motiv ca structura existenta in prezent este "stufoasa si neclara".

Amintind ca, la ora actuala, exista un Departament pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni in cadrul MAE, doua oficii guvernamentale, sase directii ministeriale, un compartiment si un birou pentru cetatenie in cadrul Ministerului Muncii, MEC si Ministerului Justitiei, la care se adauga Institutul Cultural Roman, Basescu a sugerat comasarea intr-o singura institutie guvernamentala, pentru "simplificarea sau eliminarea birocratiei"


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.