Judecatorul Emil Ghergut, fostul presedinte BEC, vrea sa iasa la pensie. Daca ii reuseste, Ghergut nu va mai fi tras la raspundere pentru declaratiile politice din timpul alegerilor de anul trecut.

Emil Ghergut, fost presedinte al Biroului Electoral Central, nu s-a prezentat ieri in fata Consiliului Superior al Magistraturii, dar a cerut o aminare pe motiv ca doreste sa isi angajeze un avocat. Solicitarea i-a fost acceptata, iar Sectia disciplinara a CSM a fixat un nou termen pe 29 martie. Tot ieri, Ghergut a depus la CSM si o cerere de eliberare din functia de magistrat prin pensionare.

Potrivit presedintelui CSM, Dan Lupascu, aceasta cerere va primi un raspuns cel mai probabil saptamina viitoare. Lupascu a adaugat ca daca Emil Ghergut va iesi la pensie, actiunea disciplinara declansata impotriva sa "ramine fara obiect".

Emil Ghergut este judecat disciplinar de CSM pe motiv ca ar fi afectat prestigiul si imaginea profesiei de magistrat si a Justitiei prin declaratiile cu caracter politic pe care le-a facut intr-o conferinta de presa din ziua alegerilor generale de anul trecut. "Nu este normal sa se aduca acuzatii de fraudare a alegerilor numai de dragul de a cistiga o cursa electorala pe care nu ai fost in stare sa o cistigi din primul tur, asa cum s-a laudat domnul Basescu", a declarat atunci Ghergut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.