Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, a anuntat ieri in cadrul unei conferinte de presa, ca formatiunea pe care o reprezinta ar putea reveni asupra deciziei de a nu participa la alegerile europene, la solicitarea Grupului Independentilor Democrati (GID) din Parlamentul European (PE).
Sandru a afirmat ca va incerca sa-i convinga pe membrii Adunarii Nationale ai PIN sa revina asupra deciziei luate in urma cu aproximativ doua luni de a nu paricipa la alegerile europaralamentare. Vicepresedintele si-a motivat decizia prin faptul ca europarlamentarii din GID si-au exprimat dorinta ca PIN sa participe la alegerile europarlamentare. 'Nu a fost o conditie, ci o dorinta pe care au argumentat-o prin faptul ca doresc sa aiba in Romania un partener puternic, cu reprezentanti in PE, o voce puternica ce ar putea exprima interesul national al tarii pe care o reprezinta', a explicat Lavinia Sandru.

'Motivele pentru care am luat decizia stau in continuare in picioare: romanii nu sunt informati in legatura cu mecanismele de functionare ale UE, nu stiu care sunt drepturile lor in calitate de stat membru, iar clasa politica romaneasca nu este capabila, in continuare, sa trimita la Bruxelles oameni onorabili, care sa nu aiba nici o legatura cu coruptia si trecutul totalitarist, care sa nu fie santajabili', a adaugat ea.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.