Liberalii s-au intors de la Cotroceni asa cum au plecat. Hotarati ferm sa-l sustina pe premierul Tariceanu, ei au respins orice propunere de reanviere a aliantei si de scoatere a acestuia din fruntea Executivului.
Vicepresedintele Crin Antonescu a declarat transant ca singurul motiv pentru care liberalii au participat la consultarile initiate de presedintele Traian Basescu este respectul lor pentru institutia prezidentiala. El l-a acuzat pe presedinte ca si-a depasit din nou atributiile, prevazute in Constitutie. Potrivit lui Antonescu, identificarea unui nou premier si formarea unei majoritati parlamentare, cu medierea sefului statului, nu poate avea loc decat in doua situatii: in urma alegerilor generale sau daca nu mai avem guvern, fie ca acesta a demisionat sau a fost demis in urma unei motiuni de cenzura. In contextul in care guvernul Tariceanu functioneaza si nu a fost rasturnat printr-o motiune de cenzura, liderul liberal considera ca niciuna din cele doua conditii nu este indeplinita, demersul lui Traian Basescu nefiind astfel constitutional. Antonescu a aratat ca doar in momentul in care motiunea depusa de PD impotriva Executivului ar trece, invitarea partidelor la consultari ar fi justificata. De asemenea liderul deputatilor liberali l-a acuzat pe seful statului ca incearca prin orice mijloace sa distruga Partidul National Liberal, folosind tot felul de pretexte, ca ingrijorarea pentru slabirea dreaptei pe esichierul politic si pentru asa-zisa criza politica legata de fragilitatea sustinerii guvernului in Parlament.

'Avem de-a face cu un presedinte, care creaza crize, pe care apoi doreste sa le rezolve. Da foc si vrea sa faca si treaba pompierilor', a mai spus Antonescu. In privinta relatiei cu PSD, vicele PNL a precizat ca formatiunea pe care o reprezinta nu va negocia, dar va discuta cu social-democratii. 'Nu avem ce oferi, dansii nu ne-au cerut si noi nu avem ce da. Este limpede ca acest guvern a primit un vot de investitura si de la PSD, de la parlamentarii sai, fara nicio concesie de natura programatica, de natura administrativa', a declarat liderul liberal. Totodata, vicepresedintele PNL a catalogat ideea vehiculata de presedinte de reanviere a Aliantei DA si formula de guvern PNL-PD-PLD propusa de acesta, drept o diversiune prin care se urmareste dezmembrarea PNL si aducerea PSD la guvernare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.