Protocolul de colaborare locala, incheiat intre PNL, PD si PNTCD inainte de alegerile locale din 2004, nu deranjeaza conducerea centrala a liberalilor, a afirmat, ieri, la Timisoara, vicepresedintele PNL, Bogdan Olteanu.
Liderul liberalilor a mai afirmat, intr-o conferinta de presa, ca votul din 19 mai a fost un indiciu foarte clar ca menirea PNL este de a se ocupa de guvernare si nu de jocuri politicianiste. In ceea ce priveste colaborarea cu PNTCD, Olteanu a afirmat ca nu conteaza faptul ca formatiunea crestin-democrata are un procentaj mic in sondaje, primand valorile si ideile, si ca atare se va cauta o formula de colaborare la nivel central si local cu PNTCD. Pe de alta parte, Bogdan Olteanu a declarat ca PNL nu doreste sa semneze o intelegere cu PSD pentru sustinerea unui guvern minoritar. Vicepresedintele Partidului National Liberal, Adrian Miutescu, a afirmat ieri, la Pitesti, ca Partidul Social Democrat ar dori sa ajunga la guvernare pentru a recupera capitalul electoral pe care l-a pierdut in perioada in care s-a aflat in opozitie.

'E clar ca PSD este un partid care nu stie sa se comporte in opozitie si sa profite de acest statut. E ciudat cum de la 33% in 2004 au ajuns la 14-15%, cum se vehiculeaza in ultimele sondaje, asadar s-au erodat mai mult decat cand au fost la putere' -a declarat Miutescu. Vicepresedintele liberal crede ca social-democratii au sesizat fenomenul si 'vor sa ajunga la putere, pentru a creste in sondaje'. 'E o politica pe care noi o intelegem, dar asta nu inseamna ca le vom face jocul', a mai spus Miutescu. Guvernarea Tariceanu a fost apreciata de Adrian Miutescu drept 'o perioada fasta pentru Romania', cas urmare a rezultatelor obtinute in procesul de integrare europeana si a cresterii economice reale. 'Cu toate erorile pe care le-am facut, guvernarea are mai multe bile albe decat bile negre. Indiferent cand isi va incheia activitatea, guvernul actual va ramane in istorie prin rezultatele pe care le-a avut' - a mai spus Miutescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.