Motiunea de cenzura initiata de Partidul Democrat, intitulata 'Guvernul Tariceanu trebuie sa plece!', va fi citita astazi in plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, urmand sa fie dezbatuta lunea viitoare
Potrivit semnatarilor, Romania are nevoie de 'un guvern stabil, profesionist, cu o majoritate parlamentara asumata in mod transparent'. 'Partidele politice trebuie sa decida: fie isi asuma guvernarea, fie accepta organizarea alegerilor anticipate. Decizia este in acest moment in mana Parlamentului', afirma initiatorii motiunii de cenzura. Potrivit textului documentului, 'Guvernul Tariceanu II se confrunta cu un grav deficit democratic, ca urmare a precarei sale sustineri parlamentare si mai ales populare, demonstrat de rezultatele recentului referendum pentru demiterea presedintelui Traian Basescu'.

Semnatarii motiunii sustin ca Guvernul 'se confrunta cu un deficit de credibilitate pe plan extern, fapt nepermis in acest moment in care Romania trebuie sa isi mobilizeze toate resursele pentru a fructifica beneficiile apartenentei la Uniunea Europeana, in folosul cetatenilor'. De asemenea, in opinia semnatarilor motiunii Guvernul se confrunta cu 'un deficit la fel de grav de competenta, fiind in mod evident cel mai slab guvern pe care l-a avut vreodata Romania'. Initiatorii motiunii afirma in document ca 'Guvernul ignora prioritati fundamentale la nivel european si chiar mondial', dand ca exemplu 'tergiversarea elaborarii unei strategii in domeniul energetic'.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.