Vicepresedintele PRM Lucian Bolcas a declarat, ieri, ca liderii formatiunii pe care o reprezinta nu au luat inca nicio decizie cu privire la votul asupra motiunii de cenzura depusa de PD, dar apreciaza ca actualul guvern trebuie inlocuit.
Bolcas a afirmat ca liderii PRM vor lua o decizie cu privire la sustinerea sau nu a motiunii de cenzura depusa de PD tinand cont de actualul context politic. 'Va trebui sa ne gandim sa inlocuim acest guvern, va trebui sa ne gandim bine cu cine si cand il inlocuim, dar nici nu putem urma indemnul revolutionar al domnului presedinte Traian Basescu, de debarcare a Guvernului Tariceanu', a detaliat vicepresedintele PRM. Biroul Permanent National al Partidului Romania Mare ar putea lua vineri o decizie in privinta votului pe care il vor acorda pentru sau impotriva sustinerii motiunii de cenzura initiate de Partidul Democrat.

Conform lui Bolcas, exista mai multe voci in PRM care sustin ideea abtinerii de la vot a parlamentarilor partidului. Deputatul PRM a explicat ca, in cazul in care se va lua o astfel de decizie, iar procedura de vot va fi secreta, cu bile, senatorii si deputatii PRM au doua posibilitati: sa introduca ambele bile in aceeasi urna, votul considerandu-se anulat, sau, la apelul nominal, sa anunte ca nu voteaza. Viceliderul PRM a precizat ca, in acest fel, o eventuala lipsa de la vot a parlamentarilor PRM nu va influenta cvorumul necesar adoptarii sau respingerii motiunii. 'O motiune de cenzura este un act parlamentar de maxima importanta, iar modul in care PD l-a gestionat, fara responsabilitate, demonstreaza incapacitatea organizatorica a acestui partid', a subliniat deputatul PRM. Lucian Bolcas a mai spus ca principala motivatie'a celui care a comandat aceasta motiune', in opinia sa, presedintele Traian Basescu, este 'problema accesului la fondurile europene'. In aceste conditii, Bolcas a declarat ca PRM este interesat, in primul rand de motivatia care a condus PD la initierea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului, dar va analiza si oportunitatea momentului si conditiile in care a fost depusa, precum si ceea ce va urma daca motiunea va trece. PRM a reiterat, prin vocea lui Lucian Bolcas, faptul ca formatiunii conduse de Corneliu Vadim Tudor ii sunt straine jocurile politicianiste ale lui Basescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.