Poate ca domnul Ludovic Orban, ministrul liberal al transporturilor in Guvernul lui Calin Popescu Tariceanu, nu a vrut sa o spuna tocmai asa.

Dar s-a intamplat ca, de pe treptele sediului central al PNL, dupa o sedinta de cateva ore a conducerii liberale, Ludovic Orban sa afirme ca "sunt sanse minime" de activare a unei clauze de salvgardare pentru Romania, tara care si-a "indeplinit aproape integral" angajamentele in fata Uniunii Europene.

Chiar daca sunt minime, sansele exista, iar "aproape integral" e departe de a fi complet. Mai precis, pe langa o continuare a monitorizarii pe care o asteapta autoritatile romane din partea Uniunii Europene, aplicarea unei clauze de salvgardare nu este exclusa. A spus-o un ministru din Cabinetul lui Calin Popescu Tariceanu, cu specificarea ca o face "in deplina cunostinta de cauza" si nu asa, dupa ureche, ca liderul PD, Emil Boc. "Nu v-ati saturat de minciunile lui Boc? Nu v-ati saturat de previziunile domnului Boc?", a intrebat retoric Orban, dezmintind cu termeni "categorici" suspiciunea liderului democrat.

Motiunea PD, bine-venita

Acelasi Orban s-a aratat neinfricat in fata motiunii de cenzura cu care ameninta PD. "Motiunea de cenzura, pe care o tot agita PD, este binevenita, chiar daca s-a nascut cu forcepsul", a precizat liberalul. Orban a explicat ca motiunea are toate sansele sa fie introdusa, dar nu si sa fie adoptata. in schimb, initiativa democratilor va oferi Guvernului ocazia sa isi prezinte proiectele in fata opiniei publice.

Ce face PNL intre timp? Cauta sa faca un pol de dreapta autentic, nu ca cel pe care au anuntat ca il vor fostii liberali, acum in PLD. Fie ca va lua forma unei fuziuni, a unei aliante sau doar a sprijinului politic, PNL cauta valorile democratice liberale in numele unui obiectiv inalt: echilibrarea scenei politice, a anuntat tot Orban.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.