Sezonul negocierilor nu s-a incheiat inca. Geoana prezinta azi primele rezultate ale discutiilor sale cu liberalii.

Liderii PSD se intrunesc azi la 9.30 la sediul din Kiseleff pentru a lua act de negocierile politice duse in ultimele zile de Mircea Geoana.

Ieri dupa-amiaza discutiile erau inca in desfasurare, surse din PSD vorbindu-ne despre o intrevedere Geoana-Boc, data ca "foarte probabila", care urma sa aiba loc ieri-seara. Cu toate acestea, discutiile cele mai consistente au avut loc intre PSD si conducerea liberalilor. Mai multe surse din PSD ne-au confirmat informatia privind intilnirea de taina dintre Mircea Geoana si Calin Popescu Tariceanu. In ceea ce priveste rezultatul acestor negocieri, ramin inca multe semne de intrebare. "Detaliile le vom afla miine (azi - n.r.). Cert este ca, dupa refuzul celor de la PD, nu ne-a mai ramas decit varianta cu PNL. Sa intram la guvernare cu ei sau sa-i sustinem transparent", ne-a declarat ieri unul dintre vicepresedintii PSD.

In fond, social democratilor nu le-au ramas prea multe solutii dupa ce PD a declarat raspicat, in repetate rinduri, ca refuza orice negociere cu PSD. Vinerea trecuta, intr-o sedinta de taina a conducerii social democratilor, au fost puse pe hirtie toate variantele posibile de coabitare politica. A fost discutata inclusiv varianta ca PSD sa preia guvernarea de unul singur. Sursele citate ne-au mai declarat ca ar fi trebuit sa aiba loc in weekend o intilnire intre presedintii PSD, PD si PNL, reuniune care insa nu s-ar mai fi tinut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.