Tariceanu si Constantinescu pun bazele unui pol de centru dreapta in care sint asteptati si taranistii.

"Este un moment crucial pentru viitorul evolutiilor politice din Romania", a declarat ieri fostul presedinte Emil Constantinescu, alaturi de liderul liberal, Calin Popescu Tariceanu, la finalul rundei de negocieri PNL-AP pentru constituirea polului de centru dreapta. Primul-ministru a spus ca ambele formatiuni, alaturi de PNTCD, au hotarit sa elaboreze o platforma, care sa cuprinda valorile de centru dreapta, si vor semna un acord politic, ca reactie la faptul ca "valorile specifice ale dreptei" sint furate de persoane "de sorginte nomenclaturista si comunista".

Liderul Actiunii Populare a declarat, inaintea intilnirii cu reprezentantii PNL, ca reconstituirea polului de centru dreapta poate "reinvia spiritul CDR". "Viata politica s-a degradat tot mai mult, la nivelul politic si al societatii civile", a spus Emil Constantinescu, precizind ca asistam la o " abandonare a principiilor in viata politica si la confiscarea mesajului de centru dreapta". Cu PNL, "curatat de persoane precum domnul Stolojan si alti reprezentanti ai fostului FSN", si alaturi de PNTCD, care "a platit cu demnitate pretul politic", Emil Constantinescu crede ca dreapta are o noua sansa.

CNC al PNTCD a votat simbata pentru apartenenta la un pol de dreapta, alaturi de PNL si AP. "Este vorba despre un acord politic de lunga durata, care sa refaca viziunea CDR", a declarat Zoe Petre, fost consilier prezidential, la inceputul negocierilor. Polul PNTCD-PNL-AP ar urma sa aiba un program de centru dreapta "de mare amploare" care sa readuca dezbaterea politica la detalii privind problemele integrarii, educatiei si invatamintului", a precizat Zoe Petre. Polul ar putea prezenta candidati in alegerile pentru Parlamentul European, a mai spus Zoe Petre.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.