'Consider ca atata timp cat PD-ul nu isi va asuma transparent si clar dorinta de a intra la guvernare, nu prea sunt sanse sa asistam la caderea guvernului. Noi am si spus-o de altfel, ar fi bine ca Partidul Democrat si Traian Basescu' cel care este, de fapt, principalul critic la adresa guvernului Tariceanu sa isi asume guvernarea, pentru a putea sa ii vedem la lucru', a declarat Sabin Cutas pentru A.M.Press. Eliminand varianta demisiei premierului, pe care a catalogat-o drept 'total improbabila', senatorul conservator a explicat ca impresia sa este aceea ca democratii nu doresc decat sa faca valuri mediatice, fara a avea curajul de a-si asuma guvernarea. 'Din aceasta perspectiva, e greu de crezut ca vom asista intr-un viitor previzibil la o cadere a actualului Cabinet', a adaugat Sabin Cutas. Senatorul conservator a declarat ca nu intelege care au fost argumentele care l-au determinat pe colegul sau de partid, Constantin Tudor, sa semneze pe lista de sustinere a motiunii de cenzura initiate de Partidul Democrat. 'Inteleg sustinerea unei motiuni de cenzura, dar nu inteleg care au fost argumentele de a merge pe un drum al PD', a spus Sabin Cutas.

Senatorul PC considera ca nu se pune problema unor sanctiuni in cazul lui Constantin Tudor, insa a precizat ca acest aspect urmeaza a fi discutat in Biroul Politic al PC. In prima sedinta a Biroului Politic al conservatorilor se va decide daca PC va sustine sau nu motiunea de cenzura initiata de Partidul Democrat. 'Dorim sa avem in fata motivele motiunii si sa le discutam in cadrul Biroului politic al PC. Este prea devreme de a discuta (despre sustinerea motiunii - n.r.). Trebuie sa avem argumentele', a afirmat senatorul Sabin Cutas.

Tudor pleaca din PC in PD

Deputatul conservator Constantin Tudor, care a semnat motiunea de cenzura initiata de democrati, a declarat ieri, pentru Rompres, ca va demisiona la sfarsitul saptamanii din formatiunea condusa de Dan Voiculescu, pentru a se inscrie in PD. El a precizat ca a anuntat conducerea partidului despre decizia sa, care a fost luata impreuna cu colegii din filiala Calarasi. Constantin Tudor a spus ca nu se mai regaseste in PC si a adaugat ca decizia sa a fost luata in urma unor discutii purtate in ultimele zile cu secretarul general al PD, Vasile Blaga, si cu presedintele executiv al democratilor, Adriean Videanu. Parlamentarul conservator a explicat motivele pentru care a semnat motiunea de cenzura: 'Am considerat ca semnatura mea pe motiunea de cenzura este un gest firesc, in conjuctura politica actuala. Considera ca Romania are nevoie, in acest moment politic, de un guvern puternic, cu o sustinere parlamentara puternica si eficienta. Daca acest lucru nu si-l asuma PSD si partidul din care inca mai fac parte, adica PC, am decis sa semnez ceea ce PD a initiat'.

Chiar daca motiunea de cenzura va fi respinsa in Parlament, deputatul PC considera ca aceasta va reprezenta pentru Guvernul Tariceanu un semnal puternic pentru a-si gasi o sustinere puternica in Parlament