Ministrul Justitiei jura ca nu exista pericolul activarii clauzei
Deputatul PSD Victor Ponta a facut, ieri, in numele partidului sau, un apel public catre PD pentru a face lobby pe langa popularii europeni in scopul de a opri activarea clauzei de salvgardare pe Justitie. Raportul din 27 iunie al Comisiei Europene ar putea recomanda activarea acestei clauze pentru Bulgaria si Romania daca, in urma observatiilor comisarului pentru Justitie Franco Frattini, se va constata ca cele doua tari nu au facut suficiente progrese in ceea ce priveste intarirea sistemului judiciar si lupta impotriva coruptiei.

In apelul facut de Ponta, PSD se adreseaza "tuturor fortelor politice", dar in primul rand PD, "care apartine grupului cel mai important din Parlamentul European - PPE". "Liderul PPE a cerut si el activarea clauzei de salvgardare. Primul nostru apel este catre PD, sa-si foloseasca influenta catre grupul sau politic pentru a incerca sa evite aceasta clauza", a precizat Ponta.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.