Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, cele mai multe voturi ar fi obtinute de PD, 45,3%. Al doilea partid ca pondere ar fi PSD, care ar obtine 19,9% din voturi.
Cu 11,6% din sufragii, PNL ar ocupa locul trei, fiind urmat de PNG cu 8,7%, in timp ce PRM ar depasi la limita pragul electoral cu 5,1% din voturi. UDMR si PLD nu ar mai reusi sa aiba reprezentare parlamentara, obtinind 4,2%, respectiv 4,1%. Datele provin dintr-un sondaj al Biroului de Cercetari Sociale realizat in perioada 21-27 mai, pe un esantion de 1.293 de persoane. Sondajul a fost facut la comanda Fundatiei Societatea Civila. Potrivit sondajului, cel mai de incredere politician ramine Traian Basescu. In el au multa si foarte multa incredere 58,4% dintre cei care au raspuns. Seful statului este urmat de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cu 44,2%, Theodor Stolojan cu 34,5%, si Gigi Becali cu 29,4%.

Romanii prefera votul uninominal. 74,9% dintre respondenti si-ar alege parlamentarii prin vot uninominal, in timp ce 13,8% ar vrea sa ramina votul pe liste de partid.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.