Dupa doua incercari esuate in tentativa lor de a depune motiune de cenzura impotriva 'dusmanilor de moarte', premierul Tariceanu si Cabinetul pe care il conduce, democratii fac astazi o noua incercare.

Daca va fi ultima, sau 'circul' va continua, vom vedea... Potrivit liderului deputatilor democrati, Cristian Radulescu, care sustinea inca de vineri ca motiunea a fost depusa oficial si regulamentar, lista cu numarul necesar de semnaturi era ieri completa. 'Pana la sedinta Birourilor Permanente de astazi, PD va mai obtine cel putin inca o semnatura', preciza, plin de optimism, vineri, Radulescu. La sfarsitul saptamanii trecute, cand PD anunta cu mare tam-tam depunerea unei motiuni de cenzura, nimeni nu se astepta ca acest demers sa se transforme 'intr-o piesa de-a uite motiunea, nu e motiunea!' Atat joi dupa-amiaza, cand motiunea a fost remisa grupurilor parlamentare initiatoare, pe motiv ca senatorul independent Gheorghe Flutur semnase de doua ori, cat si vineri, cand presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a inapoiat-o, din nou democratilor, pentru faptul ca liberalul Mihai Lupoi, unul dintre semnatarii documentului, isi retrasese semnatura la presiunile partidului din care face parte, Parlamentul s-a umplut de ridicol. Bogdan Olteanu a amenintat PD ca va cere urmarirea penala pentru cele doua semnaturi ale lui Flutur, social-democratul Eugen Bejenariu a cerut demisia aceluiasi... Flutur, liberalii au clamat retragerea urgenta a tuturor reprezentantilor PD din institutiile centralizate, Mihai Lupoi s-a jucat... de-a semnatura, in timp ce social-democratii au desfiintat, practic, motiunea, sustinand ca aceasta este inutila. Conservatorii au precizat ca vor analiza demersul PD si se vor pronunta la inceputul acestei saptamani, daca il vor sustine sau nu; formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor, asemenea.

In contextul in care democratii si-au propus ca prin aceasta motiune sa dea un 'dublu sah', atat la PNL, cat si la PSD, se pare ca tentativa lor se va dovedi una falimentara. Va fi un esec politic 'usturator' pentru formatiunea condusa de Emil Boc, care ofera o 'gura de oxigen' Cabinetului Tariceanu! Cu toate acestea, vicepresedintele PD, deputatul Cezar Preda, a declarat, ieri, ca alti cinci sau sase parlamentari vor semna, astazi, pentru introducerea motiunii. 'Cele cinci sau sase semnaturi-supriza, pentru initierea acesteia, provin de la PC, PRM si PSD, ordinea in care am enumerat partidele fiind absolut intamplatoare. Nu trebuie sa cautam vinovati, se intampla frecvent sa apara semnaturi duble. Greseala noastra a fost ca ne-am fixat un termen limita', a adaugat Preda. 'Fortarea PSD si a altor partide de a spune ce doresc de fapt, este un lucru firesc, cetatenii Romaniei trebuie sa stie ce vrea fiecare, caci dorim o guvernare transparenta si e firesc ca fiecare partid sa-si asume o anumita pozitie', a concluzionat liderul PD.

In alta ordine de idei, conducerea Partidului Democrat infirma informatiile potrivit carora ar fi purtat, la sfarsitul saptamanii trecute, negocieri cu PNL si PSD pe tema motiunii de cenzura si a guvernarii. 'Daca PSD si PNL initiaza negocieri pentru crearea unei majoritati parlamentare care sa asigure stabilitatea Guvernului Tariceanu, este un act firesc si asteptat. Transparentizarea relatiei dintre cele doua formatiuni trebuie sa se produca, aceasta fiind si una din ratiunile pentru care PD a initiat motiunea de cenzura', se afirma intr-un comunicat al PD, semnat de presedintele Emil Boc. Reactia conducerii Partidului Democrat a venit ca urmare a unor informatii aparute in mass-media, conform carora, in acest week-end, conducerea PSD ar fi avut intalniri cu conducerile PNL si PD, la finalul carora urma sa se decida soarta actualului Guvern. Mai mult, liderii democrati au anuntat ca 'noua constructie PNL-PSD a declansat, la nivel local, o isterie a schimbarilor ilegale a reprezentantilor PD, care se va transa in justitie'.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.