Partidul Liberal Democrat (PLD) Dambovita il vrea premier pe Theodor Stolojan si apreciaza ca solutii de iesire din criza politica propunerile presedintelui Traian Basescu: demisia premierului si declansarea alegerilor anticipate, transmite corespondentul .

’’Gestul presedintelui de a cere demisia primului ministru si declansarea alegerilor anticipate este un act de revenire la normalitate. Discursul presedintelui arata ca acesta continua sa mentina contactul cu agenda populatiei’’, a declarat purtatorul de cuvant al PLD Dambovita, Gabriel Cioaca. Conform acestuia, doar PD si PLD doresc anticipate, iar restul partidelor ‘’se coalizeaza intr-o alianta pentru protejarea intereselor oligarhice’’. Presedintele Traian Basescu a citit miercuri in fata Camerelor reunite ale Parlamentului un mesaj in care s-a referit la situatia politica dupa referendumul din 19 mai, afirmand ca ‘’ in actualul context exista o singura solutie onesta: demisia guvernului si organizarea alegerilor parlamentare anticipate’’.

In ce priveste consultarile pe care le-a avut la inceputul saptamanii cu partidele parlamentare, presedintele a declarat ca a inteles ca alegerile anticipate nu reprezinta pentru cea mai mare parte a partidelor o solutie acceptabila chiar daca partidele au fost ‘’sanctionate dramatic prin votul popular’’ la referendumul din 19 mai 2007’.