Senatorul PPRM Corneliu Vadim Tudor s-a declarat "neplacut surprins", lieri, in plen, de gestul senatorului UDMR Sogor Csaba de a purta in piept, in locul insignei de parlamentar, o cocarda cu steagul Ungariei. "Sunt neplacut impresionat de prestatia colegului Sogor Csaba, care poarta in mod ostentativ o cocarda cu steagul Ungariei in locul insignei de senator", a remarcat Vadim Tudor, amintind ca, in urma cu doi-trei ani, acelasi senator UDMR a purtat doliu de Ziua Nationala a Romaniei. Arborarea steagului Ungariei in Parlamentul Romaniei, sub orice forma - batista, cocarda sau brasarda - reprezinta, in opinia peremistului, "o escaladare periculoasa a sovinismului unguresc." Vadim a spus ca "de-abia" i-a putut opri pe cativa dintre colegii sai de partid care voiau sa-i smulga din piept lui Sogor "acel crampei unguresc".

Replica UDMR a venit de la liderul Uniunii, Marko Bela, care a precizat ca ziua de 15 martie este Ziua Nationala a tuturor maghiarilor, fiind sarbatorita in Romania de ani de zile "in conditii demne".

Liderul UDMR a mai tinut sa-i transmita lui Vadim Tudor faptul ca PPRM nu va reusi sa ajunga in PPE "cu o asemenea retorica".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.