Liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor, Marton Arpad, a declarat ieri ca UDMR ar putea agrea solutia alegerilor anticipate, dar nici nu exclude intrarea la guvernare intr-o noua formula, atata timp cat ea nu cuprinde Partidul Romania Mare. "UDMR sustine actualul guvern.

Ar fi imoral sa votam impotriva propriului nostru guvern. Ar fi o actiune neserioasa pentru orice partid politic. In cazul in care, insa, acest guvern va cadea, noi suntem de acord cu alegerile anticipate, dar suntem disponibili sa tratam si o noua majoritate de guvernare cu orice partid politic, atata timp cat nu este vorba despre PRM", a spus Marton Arpad.

Deputatul UDMR a adaugat ca alegerile anticipate sunt doar "teoretic" o solutie pentru iesirea din criza, fiindca si un guvern format din PD-PLD-PNGCD se va dovedi la fel de fragil. "Si un guvern format din noua dreapta, PD plus PLD si plus PNG-CD pe care eu il vad, in paranteza fie spus, mai mult spre dreapta extrema decat spre centru dreapta va fi tot un guvern minoritar, ca si cel actual", a spus Arpad aratandu-si totodata nemultumirea fata de efectele pe care alegerile anticipate le vor avea asupra absorbtiei fondurilor comunitare.

Citeste si:

"Domnul presedinte Basescu vorbeste despre atragerea fondurilor europene. As dori sa il intreb cum vede Domnia-sa posibila atragerea increderii europenilor si a fondurilor europene cand noi vom avea sase luni de instabilitate politica. Sa ne gandim o clipa: daca acest guvern va cadea, presedintele va trebui ca in decursul a doua luni de zile sa numeasca alte doua guverne. Daca niciunul dintre aceste guverne nu va primi investitura, atunci se ajunge la alegeri anticipate. Pana le organizam, pana ajungem la o stabilitate, deja intram in luna octombrie, si uite cum toate fondurile pe anul 2007 s-au blocat", a explicat udemeristul.

La randul sau, deputatul UDMR Lakatos Petru a sustinut ieri, la Oradea, ca PSD se va intelege cu PNL privind sprijinul legislativ, cel putin pana la sfarsitul anului, ceea ce le-ar produce o "mare tristete" reprezentantilor PD din institutiile deconcentrate din judete. Daca acest lucru nu va reusi si PSD va obtine "niscaiva garantii" din partea presedintelui Basescu, atunci social-democratii vor putea initia o motiune de cenzura, a apreciat Lakatos Petru. Deputatul UDMR considera ca Traian Basescu, prin mesajul pe care l-a adresat in Parlament, a dat, practic, unda verde PD sa negocieze cu PSD.