Desi a fost al saptelea candidat care s-a inscris oficial, la Biroul Electoral Municipal, in cursa pentru Primaria Capitalei, vicepremierul Adriean Videanu este cotat in continuare cu cele mai mari sanse la fotoliul lasat liber de Traian Basescu.
Insotit de un intreg alai din care se remarcau ministrii Vasile Blaga, Sulfina Barbu, Mona Musca si Bogdan Olteanu, parlamentarii Radu Berceanu si Maria Petre, seful campaniei sale electorale, Ludovic Orban, primarul general interimar, Razvan Murgeanu, si primarii de sector Andrei Chiliman, Liviu Negoita, Adrian Inimaroiu si Cristian Poteras, Videanu s-a prezentat ieri dimineata la sediul BEM, unde si-a depus oficial candidatura pentru Primaria generala, afirmand ca are forta de a continua programul de dezvoltare a Capitalei. "Mi-am depus candidatura convins fiind de faptul ca putem sa mobilizam toate fortele Aliantei pentru rezolvarea problemei Bucurestiului. Ceea ce ne lipseste deocamdata este votul bucurestenilor, pe care speram sa-l obtinem pe data de 3 aprilie, din primul tur", le-a spus liderul democrat ziaristilor si celor cateva zeci de simpatizanti adunati in fata cladirii.

El a precizat ca isi va da vineri demisia din Guvern, cu o zi inainte de inceperea campaniei electorale, adaugand ca rolul de negociator al Romaniei in relatia cu FMI ar fi preluat de catre ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu.

Liderul PD, in fata lui Vanghelie cu peste zece procente

De altfel, atitudinea degajata a vicepremierului pare sa fie justificata si de datele celui mai recent sondaj de opinie, realizat de INSOMAR, la comanda Realitatea TV, in perioada 9-11 martie. Potrivit cercetarii, Adriean Videanu ar fi votat de 36 la suta dintre bucuresteni, in timp ce social-democratul Marian Vanghelie este cotat cu 24 procente. Independentul Cristian Popescu "Piedone" e preferat de 14 la suta dintre locuitorii Capitalei, iar reprezentanta PRM, Anca Petrescu - de 3 procente. Candidatul PUR, Radu Opaina, si independentul Ralu Filip intrunesc 2 procente, iar Cornel Dinu - unul singur. La intrebarea "Cu cine ati vota sau pe cine ati prefera ca primar general?", tot Adriean Videanu este castigator. El conduce cu 41 la suta si este urmat de Marian Vanghelie, cu 27 procente si de Cristian Popescu cu 17 la suta. Bucurestenii l-au "cadorisit" pe reprezentantul PD cu nota 7,3 pentru cinste, in vreme ce Cristian Popescu a obtinut media 7, iar Marian Vanghelie - 6,2. La capitolul "apropiere de oameni", locuitorii Capitalei se simt cel mai bine intelesi de Adriean Videanu, urmand, in ordine, Cristian Popescu si Marian Vanghelie.

Pentru un eventual tur II al alegerilor locale, rezultatele sondajului INSOMAR arata ca Adriean Videanu ar castiga si dintr-o confruntare cu Marian Vanghelie, dar si dintr-una cu Cristian Popescu. In ceea ce priveste o batalie intre Marian Vanghelie si Cristian Popescu, candidatul PSD ar pierde in fata independentului. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.067 de persoane cu drept de vot, cu o marja de eroare de plus/minus 3 procente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.