Social democratii asteapta azi un semn de la Basescu.
PSD este in ceata. Acum doua zile, majoritatea liderilor social democrati se vedeau deja la guvernare. Ieri, lucrurile nu mai pareau atit de simple. La finalul sedintei conducerii partidului, Mircea Geoana nu a putut spune nimic precis. Nici care este calendarul negocierilor pentru gasirea unei noi majoritati parlamentare. Nici care este echipa de negociere. Nici care este mandatul de negociere. Un singur lucru stiau cert liderii PSD: este nevoie de promovarea unor masuri social democrate. Care sint acestea? Nici asta nu se stie.

In partid sint mai multe curente de opinie cu privire la guvernare. Ieri, presedintele fondator Ion Iliescu a insistat pentru raminerea partidului in opozitie, in ciuda vointei lui Geoana, care, potrivit unor surse din conducerea PSD, se vede deja premier. "Nu ar trebui sa ne bagam la guvernare", ar fi spus Iliescu, potrivit unor surse care au participat la sedinta. Fostul sef al statului a insistat pentru pastrarea actualei formule politice, cu PSD pe post de sustinator al unui guvern liberal. "Sa sustinem un nou program al Guvernului", ar mai fi spus Iliescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.