Vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca la Referendumul din 19 mai s-a inregistrat o serie de nereguli grave, care justifica invalidarea Referendumului.

Bolcas a anuntat ca PRM a sesizat deja Curtea Constitutionala in acest sens, cerand invalidarea rezultatelor Referendumului. Totodata, liderul PRM a aratat ca formatinuea pe care o reprezinta a fost cea care a propus introducerea declaratiilor pe proprie raspundere, pentru a se evita votul aceleiasi persoane in mai multe sectii de votare.

De asemenea, Bolcas a sustinut ca turismul electoral, ca metoda de fraudare, a fost incurajat deoarece "n-a existat o evidenta a listelor suplimentare" si a criticat faptul ca procesele verbale incheiate la Birourile electorale judetene nu au fost supuse controlului Biroului Electoral Central. In opinia liderului PRM, o alta frauda a fost legata de faptul ca Institutul National de Statistica a folosit acelasi soft, procurat de societatea Net Consulting, care fusese incriminat de PD si Traian Basescu in 2004, ca instrument de viciere a rezultatelor alegerilor locale.

Potrivit lui Bolcas, acest soft nu a fost atribuit in conditiile prevazute de legea achizitiilor publice. "Achizitia softului pentru efectuarea calculelor se face prin licitatie, ori aici a fost o bizara incredintare directa", a subliniat acesta.

In privinta implicarii PRM in campania pentru Referendum, Bolcas a declarat: "Noi ne-am facut datoria si am ramas verticali". "Am fost printre cei care au hotarat sa-l demita pe presedinte si am dus aceasta campanie in sensul respectului fata de Constitutie si fata de Parlament", a mai adaugat el, aratand ca nu regreta declansarea procedurii de suspendare.

De asemenea, liderul PRM a catalogat "procentajul fantezist" de 40% din electoratul PRM care ar fi votat impotriva demiterii lui Traian Basescu drept "o minciuna imbecila". Totodata, Bolcas a exclus categoric orice colaborare, in viitor, a formatiunii pe care o reprezinta, cu Traian Basescu. "Independent de ce se va intampla in viitor, nu cred intr-o colaborare cu un presedinte care ne-a ridicat 322 de tepe, care a spus ca ne arunca de la balustrada si care da dovada de tendinte dictatoriale", a afirmat Bolcas.

Vicepresedintele PRM a mai criticat promisiunea lui Traian Basescu ca va veni in Piata Universitatii o data la trei luni, pentru a le expune cetatenilor activitatea sa, aratand ca acesta incearca o "resuscitare a democratiei directe". "Inlocuirea democratiei reprezentative cu democratia directa reprezinta ignorarea si prabusirea tuturor institutiilor statului", a acuzat Bolcas.

Referitor la introducerea unei eventuale motiuni de cenzura de catre PSD impotriva cabinetului Tariceanu, vicepresedintele PRM a afirmat ca nu s-a luat o hotarare in Biroul Permanent in acest sens, dar a precizat ca " PRM a fost singurul care a votat impotriva guvernului romano-maghiar". Totodata liderul PRM a exclus o apropiere de PD, afirmand ca "Emil Boc si PD sunt facuti dupa chipul si asemanarea lui Traian Basescu".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.