Presedintele vrea un nou rol pentru Monica Macovei, sustine cotidianul britanic „The Times“ in editia electronica de ieri. Potrivit unor surse de la Cotroceni, ar fi vorba de sefia unui nou organism anticoruptie.

Surse din Palatul Cotroceni sustin ca presedintele ar intentiona sa creeze un organism de lupta impotriva coruptiei care sa fie condus de fostul ministru al Justitiei Monica Macovei. Departamentul ar fi o replica a OLAF si ar avea rolul de a sesiza Parchetele asupra unor eventuale fapte de coruptie sau deturnare de fonduri. Sursele citate afirma ca noua institutie nu se va suprapune peste Agentia Nationala de Integritate, ci va avea doar un rol consultativ pentru presedinte.

In plus, departamentul va prelua sesizarile cetatenilor, le va transmite catre Parchete si va monitoriza solutiile primite de acestea.

Anuntul presedintelui Basescu a luat-o prin surprindere pe Monica Macovei. "N-am vorbit pina acum cu domnul presedinte. Va trebui sa vad despre ce este vorba, sa ma documentez. Deocamdata, am alte planuri", ne-a declarat Macovei. Fostul ministru realizeaza acum, pentru Comisia Europeana, traininguri anticoruptie cu magistratii din tarile candidate la aderare, folosind experienta Romaniei in domeniu. Saptamina trecuta, Macovei a realizat un astfel de program in Croatia, iar astazi sustine o conferinta la Bruxelles pe aceasta tema.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.