Proiectele liberal-democratilor si ale unei tabere din PNtCD urmaresc acelasi obiectiv: formarea unui pol politic de centru dreapta din care sa faca parte PD, PLD, Platforma "Ofensiva crestin-democrata" din PNtCD si, eventual, PNG-CD.

Pentru liderul PLD, Valeriu Stoica, reconfirmarea lui Traian Basescu ca presedinte al Romaniei deschide drumul unor dezbateri concrete privind unificarea fortelor de dreapta. "Trebuie sa ne ferim de orgolii, inclusiv de orgoliul prioritatii si de orgoliul paternitatii. O noua formula politica pentru unificarea fortelor de centru dreapta poate fi identificata numai daca ne asezam cu totii la masa si discutam cu intelepciune, animati de dorinta de a raspunde semnalului clar pe care cetatenii Romaniei l-au dat la acest referendum", ne-a declarat liderul PLD. Potrivit lui Stoica, dezbaterile vor fi demarate de PD si PLD, urmand ca "intr-o etapa ulterioara sa se poata alatura toti ceilalti".

PD, in asteptarea europarlamentarelor

Atat ca democratii nu vor sa se arunce cu capul inainte. Secretarul executiv al PD, Mircea Toader a sustinut ca "nu s-a pus problema unei fuziuni imediate", decisiv in acest sens fiind votul de la europarlamentare, unde PLD ar vrea sa candideze pe liste comune cu PD.

Ofensiva taranistilor

O parte dintre taranisti au facut deja o "oferta politica", constituind platforma "Ofensiva crestin-democrata" dedicata formarii polului popular de centru-dreapta din Romania "ca unica forta politica in stare sa contracareze PSD ca principal partid al stangii", ne-a declarat vicepresedintele PNtCD Remus Opris. Alaturi de alti lideri taranisti, Opris a fost sanctionat de tandemul Petre Milut - Aurelian Pavelescu pentru sustinerea acordata presedintelui Traian Basescu in perioada campaniei electorale pentru referendum.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.