Cu o zi inainte de referendum, determinarea si entuziasmul coalitiei antiprezidentiale tind sa se volatilizeze in fata intrebarii: ce facem dupa ce Basescu se intoarce la Cotroceni?
Daca liberalii isi joaca pana la capat cartea anti-Basescu, neavand alta solutie, pesedistii si Dan Voiculescu dau semne de deruta, schimbandu-si de la o zi la alta declaratiile - ba decreteaza razboi total, ba anunta ca vor sa negocieze o impacare postreferendum cu presedintele reintors la Cotroceni. Voiculescu s-a razgandit peste noapte in ceea ce priveste impacarea cu Basescu. Dupa ce spusese, la propriul post de televiziune, miercuri seara, ca, "daca Dumnezeu ii lumineaza mintea lui Traian Basescu, in mine poate avea oricand un om care sa contribuie la orice fel de constructie pentru Romania", ieri dimineata, presedintele PC a emis un comunicat de presa in care afirma, pe un ton agresiv, exact contrariul: "Este exclus a se pune problema in acesti termeni! Nu poate exista o reconciliere intre presedintele PC si un om politic fals, mincinos, care nu da doi bani pe nimeni, asa cum este Traian Basescu". La PC, problema poate fi insa rezolvata mai simplu decat la PSD, deoarece conservatorii executa fara cracnire ordinele sefului suprem Voiculescu. In Kiseleff, lucrurile sunt mult mai complicate, partidul lui Geoana fiind rupt in doua, scindat intre clujenii lui Rus, care ar vrea, desi oficial neaga, o alianta cu PD si gruparea de la Bucuresti, condusa de Hrebenciuc si Iliescu, adepti ai parteneriatului cu Tariceanu.

Conflictul intre cele doua tabere a devenit acut pe masura ce s-a apropiat ziua referendumului, strivindu-l pe Geoana la mijloc. Pe de o parte, grupul de la Cluj, caruia i s-au alaturat si oamenii lui Miron Mitrea (dornic de razbunare dupa mazilirea de la Congresul din decembrie), i-a pus in vedere lui Geoana sa rupa intelegerea cu Tariceanu si sa incheie una noua, cu PD, urmand sa voteze impreuna o motiune de cenzura care sa provoace caderea guvernului Tariceanu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.