Presedintele suspendat, Traian Basescu, a avertizat ieri, intr-un interviu acordat postului de radio 'Europa Libera' ca exista pericolul ca oligarhii sa comande, iar politicienii sa devina 'maimutoi la comanda'. In context, Basescu a vorbit despre necesitatea separarii oligarhilor de clasa politica, precizand ca, personal, nu se afla sub influenta vreunui grup de interese.

Presedintele suspendat, Traian Basescu spune ca exista pericolul ca oligarhii sa comande, iar politicienii sa devina 'maimutoi la comanda'. Declaratia a fost facuta intr-un interviu acordat postului de radio Europa Libera. Basescu subliniaza necesitatea separarii oligarhilor de clasa politica si declara ca el nu se afla sub influenta vreunui grup de interese.

'Politicienii au devenit niste marionete ai lui Voiculescu, Patriciu si multi altii. Voiculescu si-a facut partid, ca sa controleze politicul, Patriciu controleaza conducerea PNL, care a dat si premierul. In acest moment exista pericolul ca oamenii care nu sunt alesi sa decida si politicienii sa fie niste maimutoi la comanda', a declarat Traian Basescu.

In interviul acordat postului Europa Libera, Traian Basescu spune ca grupurile de interese din politica incearca sa il infrunte cu propriile arme.

'Daca eu am spus ca sunt grupuri de interese nelegitime, au pornit campanii in presa pe care o detin, incercand sa demonstreze ca si presedintele are un grup de interese in jurul lui, daca am spus de oligarhi, au inceput sa construiasca o oligarhie in jurul presedintelui', a mai spus Traian Basescu.

Presedintele suspendat a mai spus ca nu pretinde o ruptura intre clasa politica si mediul de afaceri, pentru ca politicienii trebuie sa simta intotdeauna pulsul comunitatii de afaceri.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.