Partidul Democrat i-a solicitat ieri presedintelui interimar Nicolae Vacaroiu ca in ultimele patru zile de mandat sa nu ia "decizii importante pentru Romania avand in vedere vremelnicia prezentei sale la Cotroceni".
"Ne referim la chestiuni care vizeaza siguranta nationala si prestigiul Romaniei in plan national. (...) in acest context ii solicitam presedintelui interimar sa nu abordeze teme precum retragerea trupelor romanesti din Irak, legile sigurantei nationale sau numirea directorului SIE. Aceste competente apartin presedintelui legitim ales al Romaniei si mai sunt patru zile pana cand Traian Basescu se va intoarce, prin votul poporului, la Cotroceni", a declarat liderul PD, Emil Boc, la sfarsitul Biroului Permanent National (BPN) al PD de ieri.

Acesta a mai solicitat "in special" posturilor publice de radio si televiziune "sa desfasoare activitati obiective de informare a cetatenilor privind referendumul din 19 mai". in acest sens, Boc a spus ca "TVR are obligatia legala, pentru ca este din bani publici, sa explice corect, concret, ce inseamna , ce inseamna pe buletinul de vot, astfel incat romanii sa dea un vot in cunostinta de cauza". BPN al PD l-a dat ieri afara din sedinta pe senatorul PD Marius Marinescu, dupa ce democratul a aparut la posturile de televiziune fara un mandat expres din partea staffului de campanie al PD. "E vorba de disciplina de partid care se aplica si in PD. Toata lumea are voie sa apara la televizor, dar in campania electorala exista un staff de campanie care organizeaza aparitiile televizate", a explicat Boc.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.