Liderul PSD Bucuresti a precizat, intr-o conferinta de presa, ca Traian Basescu este cel mai mare oligarh al tarii, alaturi de 'clica lui din PD', acuzandu-l pe acesta ca ar fi devalizat statul cu 5 miliarde de euro in timpul mandatului de primar general. Vanghelie a prezentat o ampla documentatie 'cu date si cifre' din contracte oficiale, care sa demonstreze afacerile pe care le considera oneroase si pe care Traian Basescu si Adriean Videanu, in calitate de edili sefi ai capitalei, le-ar fi facut, favorizand anumiti oligarhi si bagandu-si sume fabuloase in propriile buzunare. In replica, vicepresedintele PD, Cezar Preda, a catalogat atacurile lui Vanghelie drept 'un gest disperat al social-democratilor, tot mai constienti ca referendumul va reprezenta un urias succes pentru Basescu!'.

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a anuntat ieri intr-o conferinta de presa cine este in opinia sa cel mai mare oligarh din Romania: este vorba chiar despre cel care a lansat pe piata termenul de 'oligarh', si anume presedintele suspendat Traian Basescu. Vanghelie l-a acuzat pe Basescu de faptul ca, impreuna cu propria 'clica' de care s-a inconjurat, 'a devalizat' institutiile statului pe vremea cand era primar general de suma de 5 miliarde de euro, precizeaza A.M.Press. 'Traian Basescu este primul oligarh dupa sumele pe care le-a cheltuit, fara sa am in vedere faptul ca a facut parte din cinci guverne, fara sa pun cifrele de la fabrica de inghetata (...) Pe cifre, Traian Basescu este numarul unu', a spus Vanghelie. Acesta l-a atacat pe seful suspendat al statului pe toate planurile, sustinand ca acesta a fost cel care, de-a lungul anilor, a comis numeroase ilegalitati, atat in Primaria Capitalei (presedintele PSD Bucuresti a readus in atentie cazul casei din strada Mihaileanu' 'Nu cred ca s-a pomenit in istoria administratiei publice din 1990 si pana acum ca un viceprimar sa semneze o repartitie unui primar general. Il somez pe Traian Basescu sa dea repartitia inapoi') cat si in calitatea acestuia de patron ('la fabrica de inghetata, a luat un credit si dupa aceea, prin hotarare de guvern, n-a mai dat acel credit inapoi. Mi-e si rusine sa mai spun. Oricine dintre politicienii romani daca ar fi luat un credit si nu l-ar mai fi dat inapoi, era mort in ziua de azi', a sustinut Marian Vanghelie).

Liderul social-democratilor bucuresteni s-a aratat contrariat si de faptul ca Traian Basescu urca deseori la volan sub influenta bauturilor alcoolice. 'Daca Traian Basescu merge beat la volan, totul e minunat'e de-al nostru, e baiat bun' daca un cetatean merge beat, trebuie sa ii luam carnetul. Traian Basescu nu este cetatean al Romaniei'', s-a enervat Vanghelie. El a adaugat ca, dupa logica presedintelui suspendat, 'oricine nu gandeste ca el si nu accepta modul dictatorial, este oligarh'. In replica, vicepresedintele PD, Cezar Preda a catalogat atacul lui Vanghelie drept 'un gest disperat' al social-democratilor, care devin tot mai constienti de faptul ca referendumul va fi castigat, fara probleme, de Traian Basescu.' A aduce in 2007 asemenea acuzatii, mi se pare un lucru periculos pentru comunitatea de afaceri', a precizat Preda, care a adaugat ca nu este surprins de faptul ca Marian Vanghelie ' confunda dupa atatia ani de administratie si politica, merele cu perele si executia bugetara a unei primarii cu banii publici'. 'Atata il duce capul, nu avem ce face', a conchis vicepresedintele PD.