Secretarul general al PRM, senatorul Gheorghe Funar, a declarat, sambata, la Arad, ca partidul din care face parte va declansa, dupa referendumul din 19 mai, procedurile de scoatere in afara legii a Partidului Democrat si a Partidului Liberal Democrat, transmite corespondentul NewsIn.
'Vom face toate demersurile scriptice la Curtea Constitutionala pentru scoaterea celor doua partide in afara legii pentru actiuni privind instaurarea dictaturii. Il vom ajuta pe Traian Basescu sa inmormanteze definitiv aceste partide. Ne vom ocupa si vom solicita la Curtea Constitutionala scoaterea in afara legii a PD si PLD. Avem toate declaratiile si pozitiile publice exprimate de liderii acestor partide care le scot in afara legii automat. Sper ca judecatorii vor lichida aceste partidulete pentru ca au actionat impotriva ordinii Constitutionale, impotriva statului de drept si a institutiilor statului, in special a Parlamentului', a declarat, sambata, Gheorghe Funar.

Liderul PRM nu a dorit sa faca publice probele pe care le va prezenta Curtii Constitutionale. 'Le vom arata la momentul potrivit', a afirmat senatorul PRM. Funar a afirmat, intr-o conferinta de presa desfasurata sambata la Oradea, ca presedintele 'suspendat si agatat de un pai' evita sa vorbeasca in aceasta asa-zisa campanie electorala pentru referendum despre esenta organizarii acestui referendum. Parafrazand un scriitor celebru, Caragiale, 'Stimabile, la chestiune!', Funar a precizat: 'chestiunea este demiterea pentru incalcarea Constitutiei,' aspect pe care Traian Basescu si staff-ul sau de campanie doresc sa-l ascunda'. Funar a subliniat ca Traian Basescu a incalcat 35 de articole ale Constitutiei, inscrise in avizul consultativ al Curtii Constitutionale si prezentate in Parlament, in doua randuri, cu motivarea fiecarui articol incalcat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.