Biroul Electoral Central a respins cererea Asociatiei Pro Democratia, care, de teama fraudarii referendumului, a cerut ca cei care au nevoie de urna mobila pentru a vota sa demonstreze cu acte ca nu se pot deplasa la sectia de vot.
De fraudarea alegerilor prin sistemul urnei mobile se teme si Partidul Democrat (PD). BEC a decis insa ca nu este nevoie de asigurari suplimentare legii, care prevede ca urna sa fie trimisa doar persoanelor care sunt incapabile sa se deplaseze. Drept urmare, urna mobila va fi deplasata la persoanele netransportabile doar la cererea acestora sau a institutiilor in care persoanele respective se afla internate, fara a fi necesare acte medicale doveditoare.

De asemenea, reprezentantii Partidului Liberal Democrat (PLD) atrag atentia asupra riscului unor fraude la referendum. Deputatul liberal-democrat Raluca Turcan este de parere ca exista riscul votului multiplu, al practicarii turismului electoral si falsificarii votului cu ajutorul urnei mobile. Turcan a mai spus ca toate aceste fraude pot fi folosite de partidele care doresc demiterea din functie a presedintelui Traian Basescu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.