Apropierea referendumului din 19 mai face majoritatea partidelor politice parlamentare sau neparlamentare sa se gandeasca la varianta alegerilor anticipate prezidentiale.
Liderul ALDE, Graham Watson, considera ca premierul Calin Popescu Tariceanu este cel mai bine plasat dintre membrii Partidului Liberal pentru a candida la presedintie, in cazul in care Traian Basescu va fi demis in urma referendumului din 19 mai. Intrebat - la o intalnire cu jurnalisti romani la Bruxelles - pe cine anume vede candidat la presedintia Romaniei din partea PNL, Watson a declarat ca aceasta este o decizie interna a partidului, dar probabil ca viitorul candidat trebuie cautat printre membrii cu greutate ai formatiunii. In PNL sunt mai multe asemenea persoane, dar Calin Popescu Tariceanu, prin functia pe care o detine, este in cea mai buna pozitie pentru a candida. Liderii PNL au declarat anterior ca in eventualitatea unei campanii pentru prezidentiale au mai multe optiuni din care sa aleaga candidatul partidului pentru functia de sef al statului. Liberalul european a minimalizat importanta scaderii PNL in perceptia publicului, spunand ca un presedinte nu trebuie sa fie ales cu o majoritate covarsitoare, esentialul este sa aiba majoritatea voturilor.

Intrebat daca vede posibila o candidatura comuna PNL-PSD-PC la presedintie, Watson a spus ca nu este exclus ca cele trei partide sa prefere varianta unui candidat echidistant si a apreciat ideea drept plauzibila. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, la Sibiu, la mitingul PSD, in prezenta a peste 8.000 de persoane, ca in urmatoarele trei luni tara va avea un nou sef de stat, sugerand indirect ca ar putea candida la functia suprema in stat , transmite corespondentul NewsIn. "Scopul nostru nu este sa-l demitem pe Traian Basescu. Noi trebuie sa ne gandim ce va fi dupa 20 mai, cand Traian Basescu va pleca la Golden Blitz sau alte locuri care ii plac. Vom avea alegeri peste trei luni si, fie ca va fi cel care va vorbeste fie altcineva, o sa gasim un om capabil care sa preia stafeta de la Traian Basescu", a declarat Geaona, care s-a adresat in discursul sau nu doar social-democratilor, ci si celor care l-au votat in 2004 pe Basescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.