Fostul presedinte, Ion Iliescu, a replicat, intr-un comunicat de presa, la acuzele pe care i le-a adus Traian Basescu in cadrul mitingului de la Cluj, desfasurat miercuri.
Atunci Basescu l-a nominalizat pe Iliescu printre oligarhii care doresc demiterea sa. Mai mult, presedintele suspendat a afirmat ca Iliescu, alaturi de Hrebenciuc, l-au impins pe Geoana sa recurga la suspendare din cauza refuzului sau de a interveni in stoparea dosarelor mineriadelor si a revolutiei. Din acest motiv, Iliescu ar fi chiar "inspaimantat" de perspectiva de a ajunge in fata instantei. "Nu i-am cerut niciodata lui Traian Basescu sa intervina pentru stoparea abuzurilor din cazul celor doua dosare mentionare, pentru ca despre asa ceva este vorba. Ca fost presedinte al Romaniei si ca om politic responsabil nu-mi permit un astfel de comportament. Din pacate, minciuna este a doua natura a lui Traian Basescu", afirma Iliescu in comunicat. Presedintele de onoare al PSD a adaugat ca toate afirmatiile lui Basescu la adresa sa sunt minciuni, acesta fiind "un mod nedemn" de a face politica.

Dupa cum nedemn este pentru un sef de stat sa recurga la calomnierea adversarilor politici. "Traian Basescu tine sa demonstreze cu orice pret nu doar ca suspendarea sa de catre Parlament a fost justificata, dar si ca prezenta sa in fruntea statului roman devine cea mai mare amenintare pentru democratie si pentru succesul integrarii europene a Romaniei", se arata in comunicatul fostului sef al statului. Ion Iliescu risca sa fie pus sub acuzare in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990, dosar instrumentat de seful Parchetelor Militare, Dan Voinea. Recent, acesta anuntat ca dosarul va fi finalizat la toamna cu un rechizitoriu. iar cei vinovati vor fi pusi sub acuzare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.