Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a facut, miercuri, un apel pentru incetarea “denigarii” Parlamentului din ratiuni electorale, cerand acelasi respect pentru cei 322 care au votat suspendarea ca si pentru cei care au fost impotriva.
Liberalul Bogdan Olteanu a luat poziþie publicã impotriva a ceea ce el a numit campania de denigrare a Parlamentului din ultimele sãptãmani si impotriva "urii" ce ar domina societatea. Bogdan Olteanu nu a dat nume, ci s-a referit "cu ingrijoarare" la "o serie de persoane publice" care, din raþiuni electorale, ar fi "atacat fundamentele instituþiei parlamentare din Romania, as acum sunt reglementate de Constituþie". Mai mult, liberalul a subliniat cã "acei care incearcã sã manipuleze opinia publicã impotriva Parlamentului indeamnã la ilegalitate si la anarhie". "Cum ar fi dacã am lua toþi modelul acestor politicieni si am decide cã unele legi ne plac si latele nu, si le-am respecta numai pe cele care ne plac?", s-a intrebat retoric, Olteanu.

El a subliniat cã, din punct de vedere instituþional, opinia parlamentarilor care au votat suspendarea meritã acelasi respect ca si cele care au s-au pronunþat impotrivã. "Nu cred cã existã parlamentari de rangul intai, care au dreptate, si parlamentari de rangul doi, care nu au dreptate. Respect pe deplin votul colegilor mei care au votat impotriva suspendãrii presedintelui. Mi se pare normal ca si votul celor care au optat pentru suspendare sã fie respectat in acelasi fel", a spus presedintele Camerei Deputaþilor. "Nu existã majoritãþi bune, care ne convin, si majoritãþi rele , care nu ne convin", a accentuat el.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.