Presedintele Traian Basescu este convins ca cei 322 de parlamentari ai PNL, PSD, UDMR, PC si PRM care au votat suspendarea s-au unit din teama ca Justitia a inceput sa nu mai fie sub influenta politica.

Ieri, in cadrul unei dezbateri, Basescu s-a declarat dezamagit de PNL, caci a crezut "in Alianta PNL-PD", dar si de UDMR. Presedintele a dezvaluit ca "Marko Bela (liderul UDMR - n. red) a venit la mine revoltat ca a fost chemat la Parchet (intr-un dosar privind drepturile de autor - n. red)". Basescu a adaugat ca "Marko mi-a zis ca cercetarea lui Nagy este vazuta in exterior drept un atac la UDMR". Pe langa Marko Bela si Zsolt Nagy - cel din urma fiind acuzat de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational si de tradare prin transmitere de secrete de stat - si senatorul UDMR Verestoy Attila are un dosar de coruptie inregistrat la DNA cu numarul 218/2006.
"Cel mai mare catalizator al coalitiei PNL-PSD-UDMR-PRM-PC este faptul ca Parchetele au inceput sa-si faca treaba."

Aceasta este convingerea presedintelui Traian Basescu, suspendat de catre cei 322 de parlamentari ai coalitiei antiprezidentiale. "Alt element ce a nemultumit a fost condamnarea comunismului", a precizat Basescu, adaugand inca un element de suparare a partidelor: "Am avut atitudine transanta in privinta neregulilor din energie. Acolo este un sistem mafiot de tip politico-economic". "Marea miza a acestei actiuni politice a fost scoaterea lui Macovei din guvern si scoaterea presedintelui de pe scena politica", a declarat presedintele, subliniind ca "impreuna cu Macovei am incercat sa izolam justitia de influenta politica". in acest context, Basescu s-a intrebat retoric: "Care au fost momentele in care eu am jignit institutii sau guverne? Cand am incalcat Constitutia si ce articole am incalcat? ".

"Marko Bela a venit la mine revoltat" in cadrul dezbaterii de ieri de la Grupul pentru Dialog Social, Traian Basescu a dezvaluit ca liderul UDMR, Marko Bela, i s-a plans ca este cercetat din cauza unor drepturi de autor. "Marko Bela a venit la mine, revoltat ca a fost chemat la Parchet. I-am spus: . Aceeasi placa la Zsolt Nagy, Marko mi-a zis ca cercetarea lui Nagy este un atac la UDMR.", a afirmat Traian Basescu. Marko Bela a negat, declarand ca niciodata nu a discutat despre dosarul sau privind drepturile de autor si nu i-a cerut sa intervina.

Formarea unui partid de dreapta

Ideea formarii unui partid puternic, de dreapta, readusa in discutie zilele trecute de catre liderul PLD, Valeriu Stoica, a fost sustinuta si de catre Traian Basescu: "este absolut necesara crearea unui partid de dreapta care sa coaguleze voturile de dreapta". in acest context, Basescu a precizat ca "am avut, impreuna cu PNL, in proiect un partid de centru-dreapta, dar Patriciu a zis nu. Iar toti sustinatorii liberali ai acestui proiect au fost eliminati". "Voi incerca sa formez o majoritate parlamentara dupa referendum, care sa sprijine proiectul de reformare a clasei politice", a adaugat Basescu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.